Autorizatia pentru amplasarea unei reclame luminoase

Pentru amplasarea semnelor publicitare (firma luminoasa, recclama luminoasa, panou publicitar, caseta luminoasa, banner, steag publicitar, mesh, litere volumetrice, sigla, copertina), conform Legii nr. 50/1991, este necesara obtinerea unei autorizatii de construire de la primaria in raza careia se afla obiectivul.

Procedura de autorizare a unei firme sau reclame este similara celei de construire a unui imobil, iar amenzile pentru amplasarea obiectelor publicitare fara autorizatie de construire sunt cuprinse intre 1.000 -100.000 lei.

Dupa obtinerea autorizatiei de construire a obiectelor de semnalistica publicitara, se va intocmi un process-verbal de receptie la Inspectoratul de Stat in Constructii si la primaria emitenta a autorizatiei de construire, conform Legii nr. 10/1995, iar ulterior solicitatntul va inregistra aceasta autorizatie la Directia de Impozite si Taxe Locale a primariei in raza careia este amplasata reclama, in termen de 30 zile de la obtinerea autorizatiei. 

Dupa inregistrarea obiectului de semnalistica publicitara la Directia de Taxe si Impozite Locale, se va achita o taxa de publicitate anuala, in functie de dimensiunea acestuia.

Echipa noastra va sta la dispozitie pentru consiliere, asistenta si/sau reprezentare pentru obtinerea autorizatiei pentru amplasarea unei reclame luminoase.

Nu ezitati sa ne contactati pentru informatii suplimentare!