Autorizatia sau Acordul de Functionare

Autorizarea desfasurarii unei activitati se face in mod formal, prin inscrierea ei in Registrul Comertului la infiintarea entitatii care va presta activitatea sau prin mentiune, de regula prin declaratie pe propria raspundere a administratorului, insa exista si unele autorizatii care sunt necesare conform prevederilor unor legi speciale, cum este cazul O.U.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata. Conform acestei ordonante, pentru anumite activitati deja autorizare la Registrul Comertului este necesara obtinerea unui acord de functionare/autorizatie de functionare de la autorizatile locale.

Pentru eliberarea acordulu/autorizatiei de functionare se fac demersuri la primaria in a carei raza isi desfasoara activitatea agentul economic. Termenul de eliberare al acordului/autorizatiei de functionare este de 30 zile, timp in care societatea nu poate desfasura activitatea in cauza. Valabilitatea autorizatiei de functionare este de 1 an, cu posibilitatea prelungirii acesteia, anual.

Atentie! Autorizarea codurilor CAEN de catre primarie este o procedura reglementata local, ceea ce inseamna ca uneori va veti intalni cu situatia in care unele dintre primarii nu mai elibereaza deloc acorduri de functionare, ci autorizatii de functionare necesare doar pentru baruri, restaurante si cafenele.

In cazul in care primaria in a carei raza se desfasoara activitatea societatii nu elibereaza un acord de functionare, este necesara solicitare sa se solicite un punct de vedere de la respectiva primarie.

Echipa noastra va sta la dispozitie pentru consiliere, asistenta si/sau reprezentare pentru obtinerea autorizatiei/acordului de functionare sau a punctului de vedere cu privire la obligatia obtinerii autorizatiei/acordului de functionare.

Nu ezitati sa ne contactati pentru informatii suplimentare!